Dobila sam anonimno pismo naslova “Podnesak temeljen na Ustavu RH”

Nakon što sam dobila anonimno pismo s naslovom „Podnesak temeljen na Ustavu RH“ u kojem su iznesene ozbiljne optužbe na rad menadžmenta tvrtke HROTE d.o.o. (Hrvatski Operator Tržišta Energije), s vrlo detaljno opisanim navodnim kršenjima zakona, slučaj sam 22. rujna 2020. proslijedila DORH-u na daljnje postupanje.
Prenosim tekst i presliku svog dopisa:
„Poštovana gđo. Hrvoj-Šipek,
U privitku Vam dostavljamo „podnesak temeljem Ustava RH“ kojeg sam kao zastupnica primila na adresu Hrvatskog sabora.
Navodi u tom nepotpisanom dopisu izrazito su alarmantni ukoliko su točni, što bi još jednom potvrdilo nefunkcioniranje nadzornih službi u Hrvatskoj i Državnog odvjetništva.
Očekujem od Vas da me u roku od 30 dana izvijestite ima li ovaj dopis utemeljenja, jeste li otvorili istragu ili ste odbacili ove navode kao neutemeljene.
Pri tome naglašavam da informacije koje tražim od Vas o poduzimanju aktivnosti su isključivo u okviru zakona, bez namjere da me izvješćujete o bilo kojim detaljima istrage.
Međutim, vjerodostojnost DORH-a, kako u javnosti tako i kod nas velikog broja zastupnika, izrazito je niska s obzirom na bezbroj dokaza o političkom utjecaju na rad Vaše institucije kao i na ne-procesuiranje dokazanih kriminalnih radnji koje su Vam građani prijavljivali.
S poštovanjem,
Zastupnica
Karolina Vidovic Krišto“
Opis fotografije nije dostupan.
Close
Arhiva
Kategorija
Nove objave
Close
Close