Izjave Andreja Plenkovića iz Bruxellesa – iako iz Bruxellesa – u potpunosti su antieuropske

Plenković ponovno u maniri bivšeg komunističkog čelnika Miloša Žanka izmišlja i optužuje sve i svakoga.
Njemu, naravno, ne pada na pamet navesti što je to sporno, konkretno, u mojim izjavama i argumentirano odgovoriti. On potpredsjednika hrvatskog sabora naziva klaunom, i izmišlja opasnost s nekakve desnice.
Stvar je vrlo jednostavna. Plenkovića je strah uspostave vladavine prava jer kako bi onda objasnio njegov utjecaj na pravosuđe i zaštitu korupcije?
Ta korupcija koju Plenković i njegovi štite uhvatila je tolike razmjere da ju je nemoguće sakriti, te je njegov pokušaj sprječavanja da se o tome govori osuđen na propast.
Hrvatski građani naprosto više ne mogu izdržati socijalnu nepravdu i siromaštvo čiji je isključivi uzročnik korupcija. Kako bi na primjer Plenković objasnio svoju ulogu u aferi Borg? Ili svoju, te uloge ministara Marića i Ćorića u slučaju vjetroelektrane Krš-Pađene.
Usput, Plenković nastoji stvarati mit o sebi kao gentleman-u. Niti je pristojno, niti gospodski vrijeđati na osobnoj razini. Držim se Svetog Augustina: „Mrzi grijeh, a voli grješnika.“
Mene ni Plenković, ni Branko Bačić, ni ostali osobno ne zanimaju niti smetaju, nego mi smeta korupcijsko zlo koje provode i štite. Zato nikakve prijetnje ne će me zaustaviti u borbi protiv korupcije i borbu za socijalnu pravednu Hrvatsku.
Jer Pravda i vladavina prava za mene nemaju alternativu.
Close
Arhiva
Kategorija
Nove objave
Close
Close