Jasno mi je da su Plenković i Marić nervozni na ovakva pitanja, kao što se šišmiš boji svjetla…

“U prvom članku Ustava je zapisano kako narod posredstvom izabranih zastupnika ostvaruje vlast svoje države. Jučer je predsjednik Vlade Andrej Plenković tu odredbu eksplicitno prekršio te na moju konkretnu i egzaktnu konstataciju da Hrvatska nije naplatila ni kune kaznenog poreza, a koje je trebala naplatiti zbog razotkrivanja u cijelom svijetu tajnih računa u poreznim oazama, on me izvrijeđao te nije htio u Hrvatskom saboru odgovoriti na zastupničko pitanje”, rekla je Vidović Krišto.

Porezni USKOK je na temelju važećih zakona dužan utvrđivati razmjere prihoda i imovine, ali to ne čini, dodala je.

“Tijela državna vlasti, Porezna uprava, DORH i ostale institucije su dužne putem međunarodne pravne pomoći utvrditi jesu li npr. u LGT banci iz lihtenšajnskog Vaduza pronađeni i računi hrvatskih državljana. Sve ove mjere bi se poduzimale kad bi hrvatske institucije funkcionirale. One ne funkcioniraju jer to političko, medijsko, pravosudna struktura ne dopušta. Da institucije rade svoje posao, onda bi se to vidjelo i na prihodima proračuna, jer kako bi jedan Milan Bandić opravdao svoju imovinu”.

Prihodi ljudi koji su cijeli život radili u javnom sustavu vrlo se jednostavno mogu utvrditi, nastavila je.

“Da su Plenković i Marić nervozni na ovakva pitanja potpuno mi je jasno, jer kao što se šišmiš boji svjetla, tako se njih dvojica očito boje transparentnosti, a dokle seže njihovo netransparentno djelovanje, vidjeli smo i na najavi tužbe protiv mene od strane vlasnika vjetroparka Krš Pađene. Ta prijetnja za mene su prijetnje i Plenkovića i Marića i njihov pokušaj da me ušutkaju”, rekla je pa dodala:

“Taj gospodin je svojevrsni poslovni partner ministra Marića i premijera Plenkovića. Oni su ovakvom poduzetniku koji bježeći pred zakonom iskazuje nepoštovanje prema hrvatskoj državi i prijeti sabororskim zastupnicima isplatili 600 milijuna kuna od HBOR-a. Plenković i Marić su odbili dati ugovore Saboru na uvid s time da je Vlada u svom odgovoru priznala protuzakonitosti. Egzaktno su naveli da je na dan sklapanja ugovora po povlaštenoj cijeni taj gospodin imao građevinsku dozvolu za vjetropark od 110 MW, a ugovor o povlaštenoj cijeni je sklopljen za vjetropark od 142 MW”.

Close
Arhiva
Kategorija
Nove objave
Close
Close