Vidović Krišto o Đurđević: Divi se udbaškim ubojicama i alergična je na hrvatske branitelje kao što je Thompson

Već tjednima ne stišavaju se reakcije oko izbora predsjednika ili predsjednice Vrhovnog suda pa je tako u srijedu predsjednik Zoran Milanović uputio pismo kojim se obratio svim zastupnicama i zastupnicima Hrvatskog sabora.

Pozvao je Hrvatski sabor da ispuni svoju ustavnu obvezu te da se očituje o prijedlogu za izbor predsjednika Vrhovnog suda Republike Hrvatske.

Zbog Vrhovnog suda uzburkale su se strasti pa tako i po tko zna koji put zategnuli odnosi između predsjednika RH Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića, koji je u srijedu na konferenciji za medije jasno iznio stav o tome da Zlata Đurđević “ne može biti predsjednica”, jer je, kako kaže Plenković “prihvatila biti dio nezakonite procedure i time se diskvalificirala kao kandidatkinja za predsjednicu Vrhovnog suda”.

Milanovićevo pismo zastupnicima Hrvatskog sabora i izbor predsjednika ili predsjednice Vrhovnog suda, ali i samu Zlatu Đurđević, za portal Direktno komentirala je nezavisna zastupnica KarolinaVidović Krišto.

“U članku 79. hrvatskog Ustava predsjednik ima pravo sazvati sjednicu Sabora. Predsjednik države ne treba pisati pisamca saborskim zastupnicima, već treba raditi svoj posao, sazvati sjednicu Sabora i predložiti dnevni red”, rekla je Vidović Krišto.

“Naravno da za hrvatske građane izbor između dva koncepta hrvatskog pravosuđa, a to su Milanović-Plenković, zapravo predstavlja odabir načina umiranja: od kuge ili od kolere. S jedne strane imamo pravosuđe koje je iz udbo-komunističkih struktura mutiralo u kleptomansko-korupcionašku strukturu. To pravosuđe ne sliči ničemu, a zadnji slučaj, da sud pušta na slobodu čovjeka koji je u bijegu od hrvatskog pravosuđa, vrhunac je apsurda”, poručila je.

Milanovićeva, pak, strana nije nimalo poštenija, ali više ističe tu svoju ideološku nastranost. Predložiti Zlatu Đurđević za predsjednicu Vrhovnog suda vrsta je političkog autizma. Žena s istim komunističkim backgroundom divi se udbaškim ubojicama te je alergična na hrvatske branitelje, kao što je Marko Perković Thompson. To bi vam bilo isto kao da nekakav poljski građanin, etnički Rus, brani Staljinova ubojstva Katynskoj šumi”, objasnila je naša sugovornica.

“U prijevodu, Zlata Đurđević je osoba koja živi u prošlosti i divi se anticivilizacijskim pojavnostima”, dodala je.

“Hrvatskoj ne treba ni Plenkovićev ni Milanovićev pravosudni model. Hrvatska treba nove i neopterećene stručnjake. Mi imamo odlične pravnike, imamo ljude koji su na svjetskim sveučilištima usavršavali pravno znanje. Jer, rezultat rada JNA pravnika i njihove djece osjećamo svakodnevno na svojoj koži, a to je pad standarda, korupcija i društvena tjeskoba”, zaključila je Vidović Krišto za Direktno.

Close
Arhiva
Kategorija
Nove objave
Close
Close