Zahtjev Plenkoviću: Za čije interese radi Vlada RH?

Poštovani gospodine Plenkoviću,
Razgradnja pravnog poretka, to jest ne-funkcioniranje vladavine prava u hrvatskoj državi rapidno se nastavlja. Takovo stanje, naravno, ne bi bilo moguće kada bi hrvatske institucije djelovale na temelju Ustava i zakona. Nažalost, Vlada RH permanentno zlorabljuje svoje ovlasti te nanosi štetu hrvatskom pravnom poretku, i naravno, posljedično i hrvatskom gospodarstvu.
Nezamislivo je za jednu demokratsku državu da pripadnik vladajuće većine iznosi dokazane laži i kleveće vlastitu državu, a da Vlada te države svojom šutnjom u tim protudržavnim rabotama sudjeluje.
Naime, Vaš glavni koalicijski partner, i trenutačno najmoćnija osoba u Hrvatskoj, Milorad Pupovac je u intervjuu u Novom listu klevetnički ocrnjivao Hrvatsku, a, među ostalim, i mene osobno. On je ponovio Vašu nevjerojatnu konstataciju da je moje traženje da Hrvatski sabor na početku sjednice oda počast žrtvama, povodom 30. obljetnice agresije Srbije na Hrvatsku, okarakterizirao kao antisrpsku histeriju. U prijevodu, Vi gospodine Plenkoviću i Vaš koalicijski partner Milorad Pupovac zabranjujete odavanje počasti nevinim žrtvama ratu.
Njegovo verbalno divljanje te netrpeljivost prema svim europskim i hrvatskim vrijednostima moralo bi biti predmet DORH-a. Jer, Pupovčeva mržnja prema Hrvatskoj je transparentna, ali to nije protuzakonito. Međutim, vrijeđanje žrtava Holocausta, slavljenje ratnih zločina i zločinaca je itekako kažnjivo.
Djelovanje Vašeg saveznika Pupovca bi za mene i sve demokratski misleće ljude bilo od graničnog interesa kada njegovu politiku ne bi provodila Vaša Vlada. To je politika koja permanentno kleveće hrvatski narod, te pritom koristi dokazane povijesne falsifikate i groteskne laži iz vremena totalitarnog komunizma. To klevetanje ima za cilj stvarati izvanredne okolnosti u hrvatskom javno-političkom prostoru što ima izravne posljedice na sve segmente hrvatskog društva, te nanosi izravnu štetu ugledu hrvatske države i njezinom demokratskom poretku. U današnjem digitalnom vremenu prikazivati društveno stanje kao da u Hrvatskoj vlada bezvlašće i da su ugroženi goli životi ljudi na ulicama jest klevetanje koje za cilj ima nanošenje štete gospodarstvu, turizmu i odbijanje stranih investicija.
Da apsurd bude veći, Milorad Pupovac ima izravnu i protuprirodnu korist od države koju kleveće, što se može vidjeti i u stavkama hrvatskog proračuna. Vi financirate njegovu tiskovinu pod nazivom Novosti, koja besramno širi velikosrpske ideje suprotstavljajući se svim demokratskim i europskim vrijednostima u Hrvatskoj, a novinari u tom sramotnom listu imaju i po duplo veću plaću od novinara u svim drugim redakcijama u Hrvatskoj.
Vi ste, gospodine Plenkoviću, sukladno Ustavu i prisezi koju ste dali, dužni štititi državne interese i skrbiti o zakonitosti djelovanja izvršne vlasti.
Stoga kao zastupnica u Hrvatskom saboru zahtijevam odgovor na slijedeća pitanja:
1. Poštuje li hrvatska vlada Ugovor o Europskoj uniji i Ugovor o funkcioniranju EU koji propisuju vladavinu prava kao obavezan oblik društvenog funkcioniranja?
– Nedvojbena je činjenica da DORH nije istražio slučaj stečaja Tesla banke, gdje je prema javno dostupnim podacima u uništavanju te banke osobno sudjelovao Milorad Pupovac. Tko sprječava DORH u zakonitom djelovanju?
– Javne prozivke od strane pojedinih organizacija srpske zajednice u Hrvatskoj o nenamjenskom trošenju novaca, koje g. Pupovac dobiva od hrvatskih poreznih obveznika, te njegovog iznimnog osobnog bogatstva (prema medijskim natpisima), sve to DORH nije rasvijetlio, što dokazuje da se Pupovca štiti, te ga se tretira iznad zakona.
– Milorad Pupovac je u javnim nastupima zahtijevao od pravosudnih tijela da ne istražuju ratne zločine počinjene od agresorske srpske vojske u Negoslavcima, a naknadno je njegove zahtjeve DORH prihvatio te počinitelji ratnih zločina i dalje slobodno šeću Hrvatskom.
– Sprječavanje rada pravosuđa je par excellence kazneno djelo, kao što je uostalom i Vaš utjecaj na pravosuđe izravno kršenje hrvatskih, ali i europskih normi. Dokaz da Vi protuzakonito upravljate DORH-om govore ovi javno poznati slučajevi:
a) Vaša konferencija za medije s Dinkom Cvitanom u slučaju Saucha.
b) Rekordno brzo odbacivanje istrage u slučaju BORG.
c) Istraga u slučaju JANAF – kako je moguće da direktor Kovačević bude u pritvoru, a predsjednica Nadzornog odbora i dalje obnaša tu dužnost?
d) Vaš zaštitnički odnos prema akterima afere Krš Pađene.
Utjecaj na pravosuđe kao u gore navedenim slučajevima je u izravnoj suprotnosti s Ugovorom o Europskoj uniji te Ugovoru o funkcioniranju EU.
2. Poštuje li hrvatska vlada presudu Međunarodnog suda za ratne zločine za bivšu Jugoslaviju, te presudu Međunarodnog suda pravde?
– Potpredsjednik Vaše Vlade, Boris Milošević, zajednički je nastupao s Miloradom Pupovcem, gradonačelnikom Banja Luke i članom predsjedništva BiH Miloradom Dodikom u Jasenovcu. Kao što je poznato, gradonačelnik Banja Luke je javno izjavio da je genocid u Srebrenici izmišljotina, te da je za njega Ratko Mladić heroj, čime je izravno negirao presudu Međunarodnog suda iz Haaga da je srpska vojska ubojstvom više od 8 tisuća dječaka i muškaraca izvršila genocid nad muslimanskim stanovništvom.
– Genocid u Srebrenici osporava i Milorad Dodik. S obzirom na to da Pupovac i Boris Milošević nikada nisu osudili genocid u Srebrenici, a nastupaju prijateljski s ljudima koji osporavaju genocid i presudu za isti, postavlja se pitanje poštuje li hrvatska vlada presudu o genocidu, s obzirom na to da Vaš potpredsjednik Vlade i glavni koalicijski partner tu presudu ne poštuju?
– Međunarodni sud pravde u Haagu u presudi po tužbi RH protiv Republike Srbije zbog genocida, nedvojbeno je konstatirao da je Republika Srbija izvršila agresiju na Hrvatsku, s namjerom prisvajanja hrvatskog teritorija, te je pritom izvršila plansko i sistematično etničko čišćenje hrvatskog i ostalog ne-srpskog stanovništva. U javnim nastupima Pupovac i Vaš potpredsjednik javno napadaju vojnu akciju Oluja, čime indirektno brane fašističku tvorevinu Krajinu, a Vi u svojim nastupima prilikom 30. godišnjice početka srbijanske agresije na hrvatsku državu niste spomenuli tko je Hrvatsku napao. Koje je stajalište hrvatske vlade vezano uz ovu presudu?
Republika Hrvatska je punopravna članica međunarodne zajednice, te Vi kao predsjednik Vlade kao i svi državni službenici dužni ste poštivati presude međunarodnih sudova.
3. Poštuje li hrvatska vlada odredbe iz Ugovora EU koji jamči slobodu medija te slobodu političkog djelovanja?
– Korištenje proračunskih novaca, koji su novci hrvatskih građana, kako bi se medije držalo pod kontrolom, je, kao što je poznato, metoda rada Vaše Vlade, ali i u izravnoj suprotnosti s načelima transparentnosti i medijskih sloboda. Vaša kontrola HRT-a je općepoznata, te cjelokupna hrvatska javnost svakodnevno svjedoči neprofesionalnom i jednostranom načinu rada HRT-a.
– Moji dokumentirani dokazi o zlouporabama i korupciji u Hrvatskoj, sustavno se prešućuju od Vaših main-stream-medija. Tko Vam daje pravo da sprječavate moje političko djelovanje?
– Vaš koalicijski partner Milorad Pupovac stalni je gost svih main-stream-medija, te konstantno iznosi laži i klevete protiv Hrvatske, što je inače njegov način djelovanja. Jer, kao što znate, još 1992. lažno je optužio Hrvatsku da je u Hrvatskoj pokršteno 11 tisuća srpske djece.
– U toj istoj maniri vrijeđa i žrtve holokausta i strahote koje su te žrtve proživjele optužujući pojedince da se nad njim provodi antisemitska diskriminacija. To čini čovjek koji je na čelu stranke koju je osnovao osuđeni ratni zločinac, te koji je nakon potresa u Petrinji tragično stradaloj djevojčici brojao krvna zrnca!?
– Isto tako, Vaš HRT objavljuje razne intervjue i pamflet-dokumentarce koji u maniri jugo-komunističke propagande kleveću blaženog Alojzija Stepinca, čime HRT vrijeđa veliku većinu hrvatskih građana i njihove najsenzibilnije osjećaje.
– Vaš HRT intervjuira patrijarha Porfirija bez da ga u intervjuu suoči s činjenicom da je u javnosti pjevao četničku pjesmu, po kojoj se hrvatska planina Dinara nalazi u Srbiji, te mu daje prostor da iznosi dokazane krivotvorine o blaženom Alojziju Stepincu. Istovremeno, na HRT-u ne može nastupiti američko-židovska povjesničarka Esther Gitman, jer HRT se, kao ni Vaša Vlada, ne drži zakona kojih je se dužna držati. A zakoni je obvezuju na istinito izvještavanje o svim relevantnim društvenim događanjima.
Poštovani predsjedniče Vlade,
U Vašem petogodišnjem mandatu na hrvatsku političku scenu ponovno je uvedena takozvana hrvatska šutnja iz 80.-ih godina prošlog stoljeća. U hrvatskom javnom prostoru se ne govori o Domovinskom ratu i srbijanskoj agresiji na Hrvatsku, ali se zato konstantno iznose povijesne krivotvorine iz Drugog svjetskog rata. Vaš koalicijski partner Milorad Pupovac javno nastupa s ultranacionalističkim srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem, pa se zabrinuti hrvatski građani s pravom pitaju za čije interese hrvatska vlada radi. Hrvatska vlada sukladno Ustavu i zakonu dužna je skrbiti za interese RH te bilo kakvo odstupanje od te obveze pričinjavalo bi kazneno djelo veleizdaje.
Vama je poznato da trenutačno Senat Češke Republike raspravlja o tome je li predsjednik Miloš Zeman počinio kazneno djelo veleizdaje jer je iznio tajne podatke koji su klasificirani oznakom državne tajne. Ovo navodim da budete svjesni da su pridržavanje zakona i rad za vlastitu državu obveza i europski standard, a ne dobra volja. Budite uvjereni da će ti europski standardi kad-tad doći i u Hrvatsku.
Hrvatski građani po ničemu ne zaslužuju biti građani drugog reda u EU, te ćemo se i mi Hrvati znati izboriti za vladavinu prava u kojoj se zakoni doslovno primjenjuju. Isto tako, hrvatski građani imaju pravo imati Vladu koja radi po Ustavu i zakonu i štiti državne interese i interese svojih građana koji ju i plaćaju. U europskoj Hrvatskoj ne smije i ne može biti nedodirljivih, te svi moraju biti jednaki pred zakonom, jer samo takva država može osigurati blagostanje i prosperitet svojim građanima.
Molim Vas za žurno očitovanje na moja pitanja.
S poštovanjem,
Karolina Vidović Krišto
ZASTUPNICA
Na znanje:
– predsjedniku RH, gospodinu Zoranu Milanoviću
– predsjedniku Hrvatskog sabora, gospodinu Gordanu Jandrokoviću
– Glavnoj državnoj odvjetnici, gospođi Zlati Hrvoj-Šipek
– HBK, svim članovima
Close
Arhiva
Kategorija
Nove objave
Close
Close