Intervju sa Zlatom Đurđević – kandidatkinjom duboke države u ulozi „reformatorice“

Dragi prijatelji, pogledajte video-isječak moje polemike s kandidatkinjom Zlatom Đurđević. Gospođa i dalje tvrdi da je organizacija ubojstva Stjepana Đurekovića od strane osuđenog Josipa Perkovića u zastari, ali nijednom riječju nije argumentirala tu zastaru. Izračun zastare je egzaktno pravno pitanje, koje se egzaktno može na jednoj stranici papira obrazložiti. Ali kad nešto hoćete sakriti ili „smuljati“ onda gomilate sto stranica teksta.
Upravo taj pravni pristup, koji u Hrvatskoj trenutačno prevladava, jest rak-rana hrvatske države. Jer, gospođa Đurđević ne odgovara na nijedno pitanje konkretno, te se u slučaju da bude izabrana za predsjednicu Vrhovnog suda, ne smatra odgovornom ni za jedno pitanje.
Iako je nedvojbeno da predsjednik Vrhovnog suda ima razne mehanizme za zakonito postupanje unutar pravosuđa ali i kažnjavanje protuzakonitih rabota od strane sudstva (on nadzire rad svih sudova, posredno i neposredno, ovlašten je pokretati stegovne postupke protiv sudaca), gospođa Đurđević nijedan konkretan odgovor nije dala. Ali je itekako ponovno iznosila političke vrijednosne sudove govoreći da je 1995. pri reizboru sudaca došlo do političkih čistki, a na moje pitanje o sucima koji i danas sude u Hrvatskoj, a donosili su skandalozne političke presude u komunizmu, kršeći čak i tadašnje zakone, je šutjela.
U Hrvatskoj postoji zatvorena kasta samozvanih pravnih „genija“, primjerice Đorđe Gardašević, Alen Uzelac, Snježana Vasiljević, Ivo Josipović i navedena Zlata Đurđević, koji si međusobno komplimentiraju. To podsjeća na Mesića i Šeksa, kad je prvo Mesić odlikovao Šeksa, a onda je Šeks kao predsjednik Sabora inicirao odlikovanje Mesića.
Tako i navedeni samozvani stručnjaci, kao primjerice gospođa Đurđević koja se hvali kako je država stalno angažira i koristi njezinu veliku stručnost.
A koje rezultate mi građani imamo od te njihove stručnosti?
Imamo karikaturalno pravosuđe i zakone koji se tako primjenjuju da Hrvatsku možemo nazvati mjernom jedinicom za nepravdu.
Pravila igre u Hrvatskoj su takva da nezaštićeni građani uvijek gube, a moćnici uvijek pobjeđuju!
Hrvatska je jedina država članica EU koja nije kaznila nijedan komunistički, udbaški zločin – ni jedan.
Uostalom, ovo je dokaz da je svađa Milanovića i Plenkovića svađa unutar duboke države. I doista, ovdje mogu potvrditi Milanovićevu tezu od prije nekoliko godina – ili mi, ili oni.
MI, velika većina hrvatskih građana koji želimo pravednu Hrvatsku u kojoj se zakoni primjenjuju na sve građane jednako, i u kojoj građani poštuju zakone, a zakoni se ne prilagođavaju pojedincima,
i ONI, današnji vlastodršci, od politike do akademske zajednice, koji si međusobno dodjeljuju odlikovanja, priznanja, unosne poslove i pozicije moći. To su pravni „genijalci“ koji se nigdje u svijetu nisu afirmirali, za razliku od primjerice naših fizičara, biologa, informatičara, liječnika, itd.
Zajednički nazivnik tih pravnih „genijalaca“ izgovorio je Ivo Josipović, njihov guru, koji je, odlikujući Mladena Bajića, izjavio kako je Bajić u pravom trenutku (!?) počeo primjenjivati zakone.
Doista, država u kojoj se zakoni suspendiraju i primjenjuju po volji pojedinaca nije pravna država, već država nereda i bezvlašća.
I zato svi znamo što nam je činiti: moramo se izboriti za ispravnu primjenu zakona, da su oni koji su plaćeni od nas građana, dužni ih primjenjivati.
I uspjet ćemo jer su pravda i istina na našoj strani.
Close
Arhiva
Kategorija
Nove objave
Close
Close