Pitanje Vladi: koliko je honorara isplaćeno Zlati Đurđević?

U Vašem odgovoru na moje zastupničko pitanje vezano uz arbitražu između Vlade RH i MOL-a od 10. lipnja 2021. naveli ste da je za dosadašnje troškove odvjetnika i druge troškove zastupanja, Vlada RH do sada isplatila 158,3 milijuna kuna. Kandidatkinja za predsjednicu Vrhovnog suda RH, gospođa Zlata Đurđević, u svom životopisu navodi da je angažirana od strane Vlade RH kao pravni savjetnik pri arbitražnom postupku s MOL-om. Hrvatska javnost ima pravo na informaciju koje iznose dobivaju osobe koje Vlada angažira za pojedine poslove, a koji istovremeno nastupaju kao neovisni stručnjaci ili analitičari, koji odvjetnički uredi zastupaju RH te visinu iznosa koji su im isplaćeni.
Molim Vas dostavite mi slijedeće podatke vezane uz dosadašnje troškove arbitražnog postupka s MOL-om, koji je okončan pred Arbitražnim sudom sa sjedištem u Ženevi, te postupka koji je u tijeku pred Međunarodnim centrom za rješavanje investicijskih sporova u Washingtonu DC:
1. Ukupan iznos plaćen odvjetničkim uredima: imena odvjetničkih ureda te iznosi koji su im dosad isplaćeni.
2. Ukupan iznos isplaćen za pravne savjetnike: imena pravnih savjetnika, iznose honorara te visinu putnih troškova koji su mu isplaćeni.
3. Ukupan iznos isplaćen za rad samog arbitražnog suda.
S poštovanjem,
Karolina Vidović Krišto
ZASTUPNICA
Može biti slika sljedećeg: tekst
Close
Arhiva
Kategorija
Nove objave
Close
Close