Vlada protuzakonito kontrolira HRT

Dame i gospodo,
Zašto je uopće sloboda medija bitna? I zašto je ona jedno od temeljnih postulata demokratskog svijeta, pa tako i Europske unije kojoj Hrvatska pripada?
Zato što sloboda medija jamči pravo građana na informaciju. Povijest je pokazala da nedostatak objektivnih medija uvijek dovodi do velike nepravde i općeg društvenog zla.
Ali je povijest isto pokazala da svatko tko želi provoditi nešto što nije časno, moralno i dobro, uvijek pokušava staviti medije u svoju službu. Zato slobodni mediji jesu preduvjet elementarne društvene pravde.
Raspravljati o razrješenju Kazimira Bačića, a ne analizirati kako je Bačić uopće postao ravnatelj HRT-a, je besmisleno. Kao što svi vrapci na granama znaju – Bačić nije jedini problem, jer je imao ograničene ovlasti na HRT-u. Stvarni vladari na HRT-u su Mislav Stipić i Renato Kunić.
Kada netko postavlja takvu strukturu na HRT-u, a to su Plenković, Obuljen i ova parlamentarna većina, onda za to imaju i motiv. Taj motiv se zove kontrola i sprječavanje da istina dođe do građana. Današnje neistinite tvrdnje premijera Plenkovića da je Bačića imenovao Sabor, a ne Vlada, spadaju u veće besmislice koje su izgovorene u ovome Saboru.
Pa, Plenković kao predsjednik HDZ-a donosi odluke, a u Saboru većinu ima HDZ. Znači ovako nešto tvrditi jest uvreda inteligencije hrvatskih građana, i to će se onome koji vrijeđa svoje ljude, kad-tad osvetiti.
Plenković je postavio Bačića, a rezultati su sljedeći:
Postavio je čovjeka nedoraslog toj poziciji, koji se u potpunosti kompromitirao. Prokazan je kao sitni dostavljač, tako da stanje na HRT-u ne čudi s obzirom na to tko ga je vodio. HRT ima pad gledanosti, većina hrvatskih građana je nezadovoljna programom HRT-a.
Jer, HRT odavno nije servis građana. Vladajuće strukture koriste HRT kao instrument zaštite svoje korumpirane, protupravne i protueuropske politike. To što se HRT raspada, to plenkovićevsko-pupovčevsku strukturu ne zanima.
Ne smije se znati razmjer korupcije, bogaćenja, nepotizma i skandala u pravosuđu. Zato HRT o tome mora šutjeti.
Jer, potrebno je suspendirati demokratske i profesionalne standarde kako bi se ostvarili nemoralni, protudemokratski i nelegalni interesi korupcionaških struktura u Hrvatskoj. Vicevi i ismijavanje s programom HRT-a postali su uobičajeni, a pojedine emisije su zbog neprofesionalnosti i ne-gledljivosti postale antologijske.
Jedna od njih je razgovor Romana Bolkovića s ministrom Božinovićem. Već se i srednjoškolci podsmjehuju govoreći – „elokventan si kao Božinović“. A razgovori s Plenkovićem u sadržajnom smislu izgledaju kao referati na centralnim komitetima u bivšoj komunističkoj državi, kako po monotonosti, tako i po sadržaju.
Slušajući Plenkovića na HRT-u, prosječan Hrvat počinje misliti da živi u Švedskoj – kao što postoji muzej iluzija u Zagrebu, tako informativni program na HRT-u možemo nazvati programom iluzija.
Za HRT ne postoje događaji koji bi se objavili, a da nisu od koristi vladajućim strukturama – po načelu, ono što se nije smjelo dogoditi, nije se ni dogodilo.
Zar ne bi HRT trebao informirati hrvatsku javnost, primjerice, o aferi Krš-Pađene? Da poštuje standarde javnog servisa morao bi ne samo informirati, već sustavno izvještavati o aferi koja hrvatskim građanima uzima 2 milijarde kuna, dok se slučaj ne rasvijetli, odgovorni kazne, a otuđeno vrati. Ali kada bi HRT radio po zakonu i demokratskim standardima onda bi se razotkrila korupcija vladajuće kaste, te bi svaki građanin znao razlog zašto mu je standard života loš, i zašto trpi nepravdu.
Upravo iz tog protupravnog motiva se sada postavlja i Renata Kunića, kuma ministrice Obuljen, za v.d. ravnatelja. Cilj HDZ-ovsko-SDP-ovske i SDSS-ovske klike je jasan: spriječiti da istina i činjenice dođu do javnosti.
Dame i gospodo, svaki od zastupnika koji će podržati ove prijedloge treba biti svjestan da time podupire nepravdu, korupciju i siromaštvo hrvatskih građana. Budite svjesni odgovornosti prema svojim sugrađanima, budite isto tako svjesni da uvijek dođe vrijeme polaganja računa.
Hrvatskoj je potrebna objektivna televizija koja ne služi nikome doli istini i javnosti. Izabrati kuma ministrice za v.d. ravnatelja je uvreda hrvatskoj javnosti. Pa, taj čovjek je dio problema: on je u vodstvu HRT-a, a taj HRT se raspada.
Pozivam sve zastupnike da odbace stranačku stegu i glasaju protiv imenovanja Renata Kunića, jer njegovo imenovanje znači nastavak agonije i nepravde u Hrvatskoj.
Close
Arhiva
Kategorija
Nove objave
Close
Close