Moje pismo državnoj odvjetnici zbog alarmantnog kršenja zakona od strane suda

Iskreno zahvaljujem kolegama zastupnicima koji su svojim potpisima poduprli obitelj Strjački u njezinim ustavnim i ljudskim pravima.
DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO RH
n/r gospođa Zlata Hrvoj-Šipek
GLAVNA DRŽAVNA ODVJETNICA
Poštovana gospođo državna odvjetnice,
U privitku Vam šaljem dopis koji sam 21. svibnja 2021. uputila ministru pravosuđa i uprave, a u svezi teškog oblika kršenja zakonskih i ljudskih prava obitelji Strjački.
Na ovaj dopis dobila sam odgovor od Državnog tajnika iz tog ministarstva, kojeg također prilažem i koji je, naravno, u potpunosti nezadovoljavajući i neprihvatljiv.
Kao što je iz dopisa Ministarstvu pravosuđa vidljivo, hrvatski građani su izloženi teškom zlostavljanju od strane pojedinih banaka te lihvarskih agencija te, što je posebno alarmantno, u obespravljivanju i pljački te obitelji sudjeluju i Općinski sud u Zaprešiću te Županijski sud u Osijeku.
Osnovna činjenica da sud kao legitimaciju tužbene osnove prihvaća ugovor u kojemu su svi bitni elementi ugovora zacrnjeni dokazuje kriminalnost ovih radnji. Jer, zacrnjeni ugovor nije ugovor, već komad papira, te kada bi takvi dokumenti vrijedili kao sudski dokazi svatko bi svakoga mogao tužiti i iznositi egzotične zahtjeve.
S time u svezi, s punom odgovornošću, konstatiram da su sve presude i sve radnje koje su donesene na temelju takvog dokaza u suprotnosti s hrvatskim Ustavom i svim mjerodavnim zakonima za ovu materiju, ali isto tako čista povreda Ugovora o Europskoj uniji kojeg se Hrvatska dužna pridržavati. Nedvojbeno je riječ o protuzakonitim sudskim odlukama koje ne samo da su protuzakonite, već su i kaznena djela počinjena od samih pravosudnih dužnosnika. Činjenica da sudovi tvrdokorno i uporno sudjeluju u ovim kriminalnim radnjama obvezuje tijela kaznenog progona na žurno djelovanje.
Tijela nadležna za zaštitu ustavnih prava i sprječavanja počinjenja kaznenih dijela, u ovom slučaju DORH, je dužno trenutačno postupiti jer vas na to obvezuje Zakon o DORH-u.
Svaki izgovor ili ne-činjenje predstavljat će kaznena djela: Zlouporabu položaja i ovlasti čl.291. Kaznenog zakona, Nezakonito pogodovanje čl. 292. i Trgovanje utjecajem čl. 295. Kz, čl. 244 Kaznenog zakona, prikrivanje.
Zahtijevam od Vas da trenutačno u skladu s hrvatskim Ustavom i zakonima, te načelom vladavine prava koje je temeljno načelu EU, pristupite zaštiti ustavnih i zakonskih prava obitelji Strjački te pokrenete postupke protiv svih odgovornih za ova teška kaznena djela koja imaju posebnu alarmantnost zbog sudjelovanja pravosudnih dužnosnika u istima.
S poštovanjem,
Karolina Vidović Krišto
Zastupnica
Ovu inicijativu podržavaju slijedeći zastupnici:
Milan Vrkljan
Zastupnik
Nikola Grmoja
Zastupnik
Zvonimir Troskot
Zastupnik
Nino Raspudić
Zastupnik
Close
Arhiva
Kategorija
Nove objave
Close
Close