Sluganski mentalitet

Zlatna olimpijka Matea Jelić izvrgnuta je ovih dana neviđenim uvredama i prijetnjama Srba – nepoznato je jesu li to samo Srbi iz Republike Srbije ili ima i “hrvatskih Srba” koji teroriziraju našu pobjednicu. Je li reagirala hrvatska vlada? Nije! Kakva je reakcija medija? Nikakva, ili vrlo tiha.
Drugačija situacija bi bila kada bi osvanuo nekakav neprimjereni grafit antisrpskog sadržaja. U tom slučaju bi se javio Milorad Pupovac s teškom osudom, nakon njega bi Vlada osudila najoštrije govor mržnje, a potom bi policija izvijestila da provodi istragu. Znači, prije nego se utvrdi tko je napisao grafit već bi Hrvati bili na optuženičkoj klupi. To je današnja Hrvatska!
Prije par dana je zastupnik u srbijanskom Parlamentu, Dušan Marić, objavio sliku s vrha Dinare na kojoj se vijori zastava Republike Srbije, te taj „zastupnik šalje pozdrave s najviše srpske planine Dinare“!? Je li reagirala Vlada, je li srbijanski Veleposlanik poslan kući? Nije!
Riječ je o zastupniku vladajuće stranke u parlamentu te je ta provokacija ujedno i ozbiljna prijetnja teritorijalnoj cjelovitosti RH. DORH je već trebao otvoriti istragu, ali, naravno, ništa nije poduzeo.
Kada pratimo hrvatske medije ovih dana osjećamo se kao da je Hrvatska nečija kolonija. Hrvatski političari se ponašaju kao da je Hrvatska na optuženičkoj klupi te se stalno mora opravdavati.
Nastup Plenkovića na Dan pobjede u Kninu, u kojemu on „izražava mišljenje da se Srbija treba osloboditi jalove politike devedesetih“, oslikava današnju hrvatsku političku kastu i njihovu nedoraslost u vođenju države.
Zamislimo si što bi bilo, da se na Dan oslobođenja Poljske ili Češke u Njemačkoj održi skup koji osuđuje to oslobođenje, te žali za ljudskim žrtvama koje su se prilikom oslobođenja dogodile.
Upravo takove skupove svake godine na Dan Pobjede, Domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja održava srbijanski politički vrh. Poruka je uvijek da se Oluja ne smije ponoviti, znači, oni žale za fašističkom tvorevinom Krajinom. Ima li odlučnih poruka Hrvatske Države? Naravno da nema!
Kvaliteta vođenja Republike Hrvatske je ispod svake razine. Država se ne vodi kao raštimano tamburaško društvo, već kao ustrojena i funkcionalna organizacija.
Država Hrvatska ne treba apelirati na Srbiju da se ne ponaša nepristojno, već joj treba ispostaviti račun za ratnu odštetu. Postoji presuda Međunarodnog suda pravde koji je jasno utvrdio da je Srbija izvršila agresiju na Hrvatsku, vršila etničko čišćenje te pokušala odcijepiti dijelove našeg teritorija. Ta presuda je podloga za naplatu ratne odštete.
Nadalje, ako službena osoba, u ovom slučaju zastupnik u parlamentu, svojata naš teritorij, onda hrvatska vlada mora zaštiti hrvatske interese i suprostaviti se tom pokušaju. Hrvatska mora proglasiti veleposlanika „personam non grata“ te ga poslati kući, a Republici Srbiji blokirati pregovore s EU.
Hrvatska, pak, vlada provodi upravo suprotnu politiku. Vlada i saborska većina su donijeli Zakon o civilnim žrtvama po kojemu će čuvar krajinskih zatvora ili tajnica Milana Martića dobivati od hrvatskih građana naknadu do 3800 kuna. Kada se uzme da su već milijuni kuna isplaćeni obiteljima agresorskih poginulih vojnika onda se postavlja pitanje – jesu li vladajuće strukture u potpunosti izgubile zdravi razum? Postoji li takav primjer u svijetu? Ne postoji! Čije novce Plenković daje agresorima? Svoje ne daje, već daje one osiromašenih hrvatskih građana.
Zašto ne tražimo ratnu odštetu na koju imamo pravo? Tko daje pravo vladajućoj kasti da svojim ponašanjem nanosi štetu hrvatskim građanima?
Djeca komunističkih funkcionera, koja vladaju Hrvatskom, djelomično su nesposobni, a djelomično sluganski formatirani. Taj mentalitet je možda najvidljiviji upravo kod Plenkovića, jer njemu je normalno da protupravno utječe na pravosuđe i, štiteći korupciju, osiromašuje svoje građane.
Plenkoviću je normalno novce hrvatskih građana davati agresorima ili kupovati šutnju medija novcima svojih građana.
Jer taj sluganski mentalitet isključuje domoljublje, on isključuje elementarnu ljudsku empatičnost, ali on isključuje i demokratsku odgovornost koju odgovorni dužnosnik mora imati.
Taj mentalitet moćnika, nad kojima zakoni i uobičajena pravila ne vrijede, prezire obične građane. Taj sociološki sklop ne poznaje odgovornost, on vidi samo svoja prava.
To da je Hrvatska na putu prema dnu, da imamo najsiromašnije građane u EU te da imamo najgore pravosuđe u EU, a što je među inim posljedica njegove petogodišnje vladavine, njemu ništa ne znači.
Politička vrhuška u Hrvatskoj živi na visokoj nozi. Njima i njihovim sljedbenicima ništa ne fali, a kako živi običan čovjek i koje životne probleme ima zbog njihove korupcije, njih ne zanima.
Kako se neodgovorno i neempatično ponašaju u vođenju unutarnje politike, isto tako neodgovorno se ponašaju u zaštiti hrvatskih interesa u međunarodnim okvirima.
Hrvatska je članica EU i NATO-a, a ponaša se bez samopouzdanja i neprimjetno. Hrvatska ne primjenjuje mehanizme koji joj stoje na raspolaganju u međunarodnim odnosima. Naprotiv, vladajuća vrhuška je prihvatila nametnutu poziciju da se Hrvati stalno moraju opravdavati.
Dok Srbija, koja je osuđena za agresiju i genocid, snima filmsko-klevetničke pamflete te dokumentirano i sustavno iznosi laži protiv Hrvatskog naroda i, primjerice, blaženog Alojzija Stepinca, Hrvatska šuti.
Mediji u Hrvatskoj, pak, imaju posebnu sramotnu ulogu. Svakodnevne klevete protiv Hrvatske mediji prenose bez ikakovih profesionalnih kriterija.
Istovremeno nikada nismo čuli da su mediji pitali Pupovca o genocidu u Srebrenici.
Treba jasno konstatirati da je u zadnjih 70 godina jedini genocid u Europi počinjen od predstavnika srpskog naroda. Taj genocid je dokazao međunarodni sud.
Činjenica da predstavnici srpskog naroda negiraju taj genocid te istovremeno optužuju druge narode, jest žalosna činjenica koja najviše šteti srpskom narodu. Ali to je druga tema.
Za nas je neprihvatljivo da hrvatski mediji sudjeluju u tom protucivilizacijskom apsurdu te sustavnom izokretanju činjenica.
Plenković i društvo su svjesni svog štetnog djelovanja protiv interesa Hrvatske Države. Zato se i skrivaju od vlastitog naroda. U Kninu su napravili opsadu i spriječili dolazak građana pod izlikom epidmioloških razloga, a na proslavi završetka radova na pelješkom mostu bio je čovjek na čovjeku.
Ta dvostruka mjerila su osnova politike vladajućih struktura u Hrvatskoj. A poznato je da takova politika uvijek nanosi štetu većini naroda i uvijek, ali baš uvijek, kroz povjest doživi osudu i propast. Toga trebaju biti svjesni.
O laganju i prevarama je govorio Lincoln, ali govore i narodne poslovice. Laž je izvorište svih zala, a ova vlast se bazira na skrivanju istine. Toga trebaju biti svjesni svi oni koji podupiru ovu vlast koja dokazivo krši zakone, skriva korupciju te sudjeluje u njoj. Svojom potporom rade protiv svoga naroda.
Ali kao i u Oluji pravda i istina će pobijediti. Hrvatska će se izboriti za vladavinu prava i biti pravedna država!
Close
Arhiva
Kategorija
Nove objave
Close
Close