Zastupničko pitanje o luksuznom ljetovanju ministara

Dok standard hrvatskih građana rapidno pada, ministri demonstriraju svoju raskoš i prijezir prema svojim građanima.
Zastupničko pitanje:
Pad životnog standarda hrvatskih građana poprima dramatične okvire. Prije nekoliko dana financijska agencija FINA objavila je da je u prvih sedam mjeseci ove godine broj blokiranih građana porastao za 4,8%, čime se ukupan broj blokiranih građana popeo za 11.024 na 242.686.
Ako se uzme ukupan broj stanovništva, to znači da je više od 5% građana u Hrvatskoj blokirano. Za pretpostaviti je da je većina blokiranih osoba radno sposobno stanovništvo, što znači da je blokiran ogroman broj onih građana koji su u aktivnom radnom odnosu.
Struktura kamata na sveukupan dug blokiranih osoba je posebno znakovita jer iznosi nevjerojatnih 38%.
Kada se ovim dramatičnim brojkama pridodaju činjenice iz izvješća Europske komisije, prema kojima je hrvatsko pravosuđe najgore u EU a hrvatski građani imaju najlošiju platežnu moć odmah poslije Bugarske, onda se postavlja opravdano pitanje – tko je odgovoran za navedeno stanje, te što oni koji su najodgovorniji za gospodarsko stanje u RH, a to je hrvatska vlada, čine da se to stanje promijeni?
U medijima je objavljeno da potpredsjednik Vlade i dugogodišnji ministar financija, Zdravko Marić, svoj godišnji odmor provodi na luksuznoj jahti. Upravo je resor navedenog ministra najodgovorniji za broj blokiranih hrvatskih građana, čije su blokade vrlo često protuzakonite, a za naglasiti je da je sam Ovršni zakon najnepravedniji i najbezobzirniji prema svojim građanima u cijeloj Europskoj uniji.
U medijima je objavljeno kako upravo ministar financija svoj godišnji odmor provodi na luksuznoj jahti.
Slijedom navedenog, molim Vas odgovorite mi:
1. U čijem je vlasništvu navedena jahta?
2. Ukoliko jahta nije u vlasništvu ministra financija, to znači da je nečiji gost. Molim informaciju tko je ugostio ministra Marića na svojoj jahti?
S poštovanjem,
Karolina Vidović Krišto
ZASTUPNICA
Close
Arhiva
Kategorija
Nove objave
Close
Close