Moramo se riješiti političko-pravosudno-medijske klike zbog koje se Hrvatska ne može razvijati

Dame i gospodo,
Europska je komisija u izvješću u srpnju ove godine označila hrvatsko pravosuđe najgorim u Europskoj uniji, a platežnu moć hrvatskih građana, poslije Bugara, najslabijom u Europskoj uniji.
Tih sam dana očekivala da će hrvatski mediji tu Europsku komisiju proglasiti okorjelim hrvatskim nacionalistima, ustašofilima i teoretičarima zavjere. Jer, kao što znamo, kad danas u Hrvatskoj argumentirano izgovarate činjenice, onda dobivate spomenute etikete.
Kako europskim povjerenicama Veri Jourovoj ili Margarethi Vestager nije baš logično davati etikete da su hrvatske nacionalistkinje, hrvatski mediji nisu pristupili kao, primjerice, prema meni kada iznosim činjenice, već su primijenili šablonu broj 2 – ignoriranje, što također i sama doživljavam.
A ukoliko se netko pita – kako to da mediji nešto, što je iznimno relevantno, prešute, a istodobno nešto, što spomena vrijedno nije, pre-napuhuju u neviđene razmjere, onda se odgovor na to pitanje također može naći u tom izvješću Europske komisije, koje kaže da Vlada kroz reklame državnih tvrtki utječe na uređivačku politiku medija.
Ako je netko sumnjao u ovaj navod Europske komisije, onda je se prošli petak mogao uvjeriti u istinitost tvrdnje Europske komisije. Mediji su nas bombardirali navodnim povijesnim uspjehom DORH-a i Božinovićeve policije, jer su razotkrili da saborski zastupnik Kovač piše lažne SMS-ove, a da je župan Posavec navodno zapošljavao bez kriterija i da mu je poznanik dao 10 tisuća kuna.
Narod za ovakve stvari ima jedan izraz, a to je – pucanje topovima na komarce. Naravno da se treba progoniti i ovakve prijestupe, ali njih rješava niža razina, doslovno policajac pripravnik. Jer, ovakvi se slučajevi u pravu zovu bagatelni delikti.
Ali bagatelni delikt nije sljedeći slučaj koji ću navesti, jer je riječ o natječaju od preko 200 milijuna kuna. Tjednik Nacional ovog je tjedna objavio tekst o natječaju koji je u tijeku u HEP-u, te je naveo kako se (protivno svakom pravilu) dio Uprave HEP-a sastao s ministrom Ćorićem, jer se Uprava HEP-a ne može dogovoriti kome dodijeliti posao. Kao što je poznato, u Hrvatskoj postoji Zakon o javnoj nabavi, te je ovakva vrsta sastanka u potpunosti protuzakonita, jer navedeni zakon jasno propisuje način kako se poslovi dodjeljuju.
Hoće li Tomislav Ćorić i HEP-ovci Frano Barbarić i Marko Ćosić biti uhićeni?!? Svi mi, hrvatski građani, znamo da ne će.
Jer, kao što bi to predsjednik Sabora rekao – „mora se u koalicijskom razgovorom uskladiti kako primjenjivati zakone“. Upravo ova izjava dijagnosticira uzročnik svih hrvatskih nevolja. Zakoni se provode, a ne dogovaraju!
Temeljni, ključni problem hrvatske države jest suspenzija vladavine prava, u kojoj vlast otvoreno demonstrira kršenje zakona, a pravosudna tijela poput kućnih pudlica slijede to bezakonje.
Svaki hrvatski građanin treba biti svjestan da plaća abnormalnu kamatu, tri puta višu od one koje plaća Nijemac, Mađar ili Čeh, i to zato što je korupcija opće prisutna, a pravosuđe ne funkcionira.
Sveti i uzvišeni cilj hrvatske države 2021. godini jest – svrgavanje nasilničke skupine iz politike, pravosuđa i medija, koja organizirano krši europske vrijednosti i hrvatske zakone, besramno se bogateći, stvarajući siromaštvo i prisiljavajući hrvatske ljude da napuštaju svoju domovinu.
Ovdje treba posebni apel uputiti članovima stranaka koje participiraju u vlasti, da su dužni dignuti glas protiv svojih stranačkih čelnika, jer činjenica da je ove godine 5 tisuća prvašića manje upisano u škole isključiva je odgovornost tih stranačkih čelnika i njihovih podupiratelja.
Odričem svakomu pravo nazvati se hrvatskim domoljubom, demokratom ili europejcem, tko krši zakone, tko potkrada svoju državu, tko oduzima pravo hrvatskom građaninu na njegova zakonska prava te čini bilo koju vrstu zlouporabe. Onaj koji to čini nije ni domoljub, ni demokrat – već je izdajica.
Hrvatska je bogata država, rijetko naseljena, s idealnom zemljopisnom pozicijom, a koja ne može zaživjeti punim plućima isključivo iz razloga što odmetnuta i nametnuta vladajuća struktura žrtvuje vlastiti narod zbog svojih sitnih interesa, suspendirajući hrvatske zakone i europske norme.
Mi kao društvo imamo izbor biti uređena, pristojna, civilizirana država, u kojoj se zakoni i pravila poštuju, ili biti nesređena hajdučija, u kojoj profitiraju nepošteni i nasilni, a ceh plaća ogromna većina građana. I parafrazirat ću kancelara Adenauera – između pravedne Hrvatske i korumptne države, ja biram pravednu Hrvatsku!
Ali ću iz Hrvatskog sabora danas jasno poručiti – svatko tko nanosi zlo svome narodu, kad-tad će biti kažnjen. Hrvatski narod će se znati izboriti za jednakost pred zakonom, za europske vrijednosti, te ćemo stvoriti pravednu i bogatu Hrvatsku.
Close
Arhiva
Kategorija
Nove objave
Close
Close