Gradonačelnik Tomašević stavio se u službu korumpiranih struktura, a protiv djece i obitelji

Dame i gospodo,
…pozdravljam i nazočne majke, predstavnice inicijative „Djeca su naša budućnost“, čiju inicijativu zdušno podržavam. Ovakvu inicijativu dužan je poduprijeti svaki humanist, demokrat i svaka razumna osoba.
U svezi navedenog danas sam uputila dopis gradonačelniku Tomaševiću, u kojem sam ga pozvala da odustane od svoje protucivilizacijske i bezosjećajne nakane. Neka si g. Tomašević pogleda mjere u Muenchenu, Budimpešti ili Stockholmu.
Nažalost, Tomaševićeve odluke do sada opravdavaju moje strepnje iz predizborne kampanje da je on režimski kandidat.
Šest mjeseci dugo je razdoblje, i ne vidimo da je napravio bilo kakav iskorak u borbi protiv korupcije – dapače, ništa do sada nije učinio. Kao gradonačelnik je mogao pokrenuti razrješenje korupcijske hobotnice u Turističkoj zajednici Grada Zagreba, što nije učinio.
Mogao je pokrenuti raspetljavanje slučaja Todorić, koji živi u objektu koji nije kuća, već je po građevinskoj dozvoli hotel – a upravo se gospodin Tomašević prije deset godina vezao za ogradu objekta tražeći primjenu zakona.
Postavlja se pitanje – gdje je gospodin Tomašević izgubio ideale?
Gradonačelnik Tomašević, umjesto da angažira vrhunske, neovisne stručnjake kako bi se Grad Zagreb uredio kao istinska europska metropola, on je angažirao izvjesnog Nenada Bajakića koji je u potpunosti diskreditiran, jer je skupa s Miloradom Pupovcem uništio Tesla banku te proizveo ogromne gubitke.
Nadalje, Hrvatska je članica Europske unije u kojoj postoje zakoni koji se moraju poštovati, a jedan od temeljnih postulata redovnog pravnog poretka jest da se stečena prava ne mogu ukidati.
Ovo što tumači Tomašević, a što je u suprotnosti s temeljnim postulatima pravnog poretka, vjerojatno je rukopis njegovog koalicijskog partnera, predsjednika gradskog SDP-a Viktora Gotovca.
I, molim vas, ovo što ću reći nema veze s kvalifikacijom osobe zbog njezinog obiteljskog okruženja. Ali, ako je netko stekao poziciju zato što je nečiji nećak, a ne na temelju svoga znanja, onda se to mora jasno komunicirati.
A upravo je gospodin Gotovac po mojim spoznajama svoju poziciju stekao na temelju svoga ujaka. No, o tomu ću imati posebno očitovanje.
Dakle, ovdje želim jasno naglasiti da je retroaktivno ukidanje stečenih prava iz programa „majka odgajateljica“ protuustavno i protivno temeljnim vrijednostima Europske unije.
Ukoliko netko krši zakon (u ovom slučaju gradonačelnik Zagreba, koji zasigurno ima pravne timove koji su ga upozorili na to da krši zakon), on čini kazneno djelo.
Pozivam sve Zagrepčanke i Zagrepčane da se suprotstave ovom pravnom nasilju gospodina Tomaševića, jer, onaj tko je protiv djece, on je protiv budućnosti.
Ja ću se osobno priključiti sutrašnjem prosvjedu s majkama odgajateljicama ispred Gradske skupštine u Ćirilometodskoj ulici, sutra u 8 ujutro.
Close
Arhiva
Kategorija
Nove objave
Close
Close