Pismo Tomaševiću zbog protuzakonitog i bezumnog ukidanja potpore djeci

Poštovani gospodine Tomaševiću,
Vaša namjera ukidanja mjere „majka odgajateljica“ poprima žalosne, ali i groteskne okvire. Osim što je bezosjećajna i društveno neodgovorna, ona je protuustavna i protuzakonita.
Zagreb kao hrvatski glavni grad konzumira povlastice kao i svaki drugi glavni grad u svijetu. Glavni gradovi svojim položajem i ulogom imaju privilegije koje drugi gradovi jednostavno nemaju. U glavnim gradovima sjedišta su svih glavnih državnih institucija, a time povezano i sjedišta velikih poslovnih sustava. Imati prava znači imati i obveze, što znači biti ispred drugih administrativnih cjelina u državi u pojedinim, u ovom kontekstu, socijalnim i demografskim mjerama.
Vaša obećanja koja ste davali u predizbornoj kampanji, nažalost, mi građani Grada Zagreba ne vidimo da ih se trudite obistiniti. Umjesto da ste se uhvatili istinskog de-korumpiranja u Gradu Zagrebu, te se suočili s negativnim posljedicama dvadesetogodišnje Bandićeve vladavine – Vama smetaju djeca, ili bolje rečeno, smeta Vam hrvatska budućnost.
Kako to da se niste pozabavili činjenicom da izvjesni Ivica Todorić živi u dvorcu koji je po građevinskoj dozvoli hotel? Upravo ste se Vi prije deset godina vezali lancima i tražili da se ta bespravna situacija zakonski regulira, a Todoriću naplate kazne zbog kršenja zakona i gradskih propisa. Postavljam Vam pitanje – zašto u ovih šest mjeseci niste naplatili kazne Ivici Todoriću? Je li to možda bio uvjet vladajućih struktura, koje su Vam omogućili medijsku potporu da postanete gradonačelnik, da ne smijete dirati u stvarnu korupciju?
Gdje je izvješće Vaših analiza koje su trebale potvrditi opće poznatu korupciju u zagrebačkoj upravi te u Zagrebačkom holdingu? Vi ste u Zagrebački holding postavili izvjesnog Nenada Bajakića koji u svojoj karijeri ima slučaj Tesla banke koju je zajedno s Miloradom Pupovcem uništio. Je li to borba protiv korupcije i borba za interese građana?
Najavljujem Vam da ću sutra sudjelovati u prosvjedu protiv donošenja mjere koju namjeravate izglasovati u skupštini. Sve članice Europske unije imaju demografske mjere, od Mađarske do Njemačke, a Hrvatska, koja se nalazi u demografskom slomu, radi protiv svoje budućnosti. U Zagrebu se, primjerice, moraju plaćati vrtići kao i prehrana u osnovnim školama, je li to demografska mjera?
Vi nemate osjećaja za malu djecu i njihove roditelje, ali zato hladnokrvno rasipate novac poreznih obveznika kojekakvim udrugama čija je svrha financiranje samih sebe. A kao što vidimo, nemate odlučnosti razriješiti slučajeve kao što je Todorić, već se obračunavate s najslabijima.
Tko god je u povijesti radio protiv interesa svoga naroda, a upravo to Vi činite ovom odlukom, bio je od povijesti osuđen.
Pozivam Vas, gospodine Tomaševiću, da u interesu zdravog razuma, u interesu solidarnosti, u interesu humanosti te u interesu budućnosti našeg glavnog grada i naše domovine Hrvatske odustanete od ove apsurdne i zlonamjerne odluke, te stanete na stranu hrvatske budućnosti – onih najslabijih i najnevinijih, a to su naša djeca.
S poštovanjem,
Karolina Vidović Krišto
Zastupnica
Close
Arhiva
Kategorija
Nove objave
Close
Close