Zastupničko pitanje o mogućoj osobnoj Plenkovićevoj upletenosti u korupciju

Razina korupcije u Hrvatskoj, koja je potvrđena od svih relevantnih međunarodnih tijela (Svjetske banke, Europske komisije, World Economic Foruma), poprimila je nepodnošljive okvire, a što je rezultiralo masovnim iseljavanjem hrvatskih građana.
Preduvjet za korupciju je nefunkcioniranje redovnog sustava, te nedopušteni utjecaj državnih dužnosnika na pojedina državna tijela s namjerom pogodovanja i priskrbljivanja materijalno-financijske koristi fizičkim ili pravnim osobama, a koji nisu u skladu s redovnom procedurom, te koji nanose štetu poreznim obveznicima.
Tjednik Nacional objavio je da je Nada Ružić, viša državna revizorica u državnoj agenciji CERP, u okviru svojih radnih obveza, izvijestila ravnatelja CERP-a, Milana Plećaša, kako je CERP svojim odlukama nanio štetu Republici Hrvatskoj u visini od 104 milijuna kuna.
Nakon tog izvješća zaposlenica Ružić bila je izvrgnuta neugodnostima i pritiscima, te je u konačnosti zbog svoga marljivoga rada i savjesnog pokušaja zaštite hrvatske imovine dobila otkaz.
Stoga Vas molim odgovorite mi:
1. Gospođa Ružić obavijestila je Vas te ministre Zdravka Marića i Darka Horvata o zlouporabama u CERP-u koje su prouzročile štetu hrvatskoj državi od 104 milijuna kuna. Što ste po toj prijavi poduzeli
a) da zaštite imovinu RH, te
b) da spriječite protuzakonito šikaniranje djelatnice CERP-a koja je postupila savjesno?
2. Tjednik Nacional je naveo da je Vašim nalogom odvjetniku Danijelu Klobučaru Agencija CERP pogodovala ustupajući mu 32 različita pravna slučaja. Danijela Klobučara ste Vi osobno u javnosti predstavili kao dugogodišnjeg prijatelja. Ukoliko je istina da ste temeljem svojeg društvenog statusa pogodovali svome prijatelju, značilo bi to da ste prekoračili svoje ovlasti te možebitno počinili povrede i drugih zakona. Je li Nacionalov navod istinit?
Karolina Vidović Krišto
Zastupnica
Close
Arhiva
Kategorija
Nove objave
Close
Close