HRT je glavno oruđe korumpiranih struktura u Hrvatskoj

Dame i gospodo,
Situacija u svezi medija u Hrvatskoj doista je svakome jasna, osim vladajućim političarima i vodećim ljudima u medijima. Možda malo neobično, ali usporedit ću je s jednim slučajem koji govori o političkoj sljepoći, koja je, naravno, uvijek motivirana vlastitim koristoljubljem i karijerizmom.
Naime, u poslijeratnoj Njemačkoj poznati političar Hans Filbinger, koji je više od deset godina vladao gospodarsko vrlo moćnom pokrajinom Baden-Württemberg (poznatoj po velikim sustavima kao što je Daimler/ Mercedes-Benz), morao je podnijeti ostavku, jer se utvrdilo da je kao vojni sudac još 6. svibnja ’45. donosio presude na temelju Hitlerovih uredbi – iako je Hitler 30. travnja počinio samoubojstvo.
On se branio govoreći da mu nitko nije rekao da su ti zakoni stavljeni izvan snage. Možemo reći, ljudskost i zdravi razum, ali i osjećaj za pravednost, mu nisu baš bili jača strana.
Upravo navedene karakteristike dominiraju kod vodećih političkih osoba, ali i kod onih u vodstvu HRT-a. To vrijedi za bivši Nadzorni odbor, koji ništa nije radio, a predloženi članovi Nadzornog odbora HRT-a su kontinuitet podobnosti. Primjerice, predloženi član Zoran Barac koji se – zamislite! – hvali s činjenicom da je bio direktor financija u Europapress-Holdingu za vrijeme Nine Pavića.
Za one zaboravne u Hrvatskoj – Pavić je onaj ekstremni komunistički kolumnist koji je devedesetih, pod sumnjivim okolnostima, postao medijski tajkun blizak pseudo-desničaru Iviću Pašaliću.
2000. godine, na krilima svog stvarnog saveznika Račana, postao je gotovo medijski monopolist, ostavljajući iza sebe financijsku spaljenu zemlju i stotine milijuna kuna dubioza. Tako mu je, primjerice, bivši ministar gospodarstva Đuro Popijač na temelju nekoliko stranica programa o navodnoj namjeri proizvodnje kobiljeg mlijeka, isplatio više od 10 milijuna kuna poreznih novaca.
Gospodina Pavića moglo se, naravno, vidjeti i na jahtama s izvjesnim Ivom Sanaderom, kako piju butelju crnog vina cjenovne razine prosječne hrvatske plaće. Kao što rekoh, socijalna osjetljivost našim „vladarima“ nije jača strana.
Znači, taj Barac vodio je financije kod Nine Pavića, a danas je član Nadzornog odbora Croatia osiguranja. Croatia osiguranje, znamo, jedna je od najkriminalnijih privatizacija u Hrvatskoj u zadnjih trideset godina. Osoba s ovakvim referencama jest garancija za netransparentnost i daljnje urušavanje HRT-a.
A HRT – HRT živi u svom virtualnom svijetu. Za HRT, na primjer, ne postoji korupcija u Hrvatskoj. Kada su na HRT-u teme o pravosuđu pozivaju se gotovo isključivo bivši komunistički državni odvjetnici, koji su uzročnici problema današnjeg stanja u pravosuđu – počevši od Čede Prodanovića do Ante Nobila.
Pozivati Nobila na javnu televiziju pitanje je političke pristojnosti. Taj čovjek otvoreno zagovara osuđene ubojice te slavi totalitarne zločine.
Usto, Nobilo ima izrazite probleme s transparentnošću svojih prijavljenih prihoda i bogatstva kojega javno demonstrira. Jedino što je kod Nobila transparentno jest njegova mržnja svega hrvatskoga.
Ali, za HRT su pristojni znanstvenici, od kojih je dobar dio školovan na svjetskim sveučilištima, nepoželjni. HRT-u je poželjan, pak, izvjesni Hrvoje Klasić, autor knjige hvalospjeva o naručitelju političkog ubojstva, Miki Špiljku, koji u svoju emisiju angažira nekakvog Dimitrijevića iz Beograda, osobu, pak, koja je napisala knjigu hvalospjeva o masovnom ubojici Ratku Mladiću.
Na HRT-u nastupaju likovi kao novoizabrani predsjednik zagrebačkog SDP-a Viktor Gotovac, osoba protiv koje su ljudi s HRT-a podnijeli kaznenu prijavu da je – u vrijeme dok je bio u Nadzornom odboru HRT-a i dok je HRT-om ravnao skandalozni jugo-omladinac Goran Radman – nanio stotine milijuna kuna štete HRT-u. Taj gospodin dobije prostor na HRT-u bez da ga se pita o toj kaznenoj prijavi koja opisuje njegovu štetnu djelatnost prema HRT-u. To je profesionalnost a la HRT.
Vratimo se na početni slučaj iz Njemačke.
Vama iz vladajućih struktura još nitko nije rekao da vašoj politici gotovo nitko više ne vjeruje. Vi ne vidite da vas ogromna većina hrvatskih građana prepoznaje kao glavne uzročnike nepravde, korupcije u hrvatskoj državi, a da je vaše glavno oružje u toj nepravdi taj neprofesionalni, protudemokratski i protueuropski HRT.
Ali ne ćete se moći izvlačiti na neznanje, jer vaše nojevsko ignoriranje činjenica ne znači da te činjenice ne postoje. Budite uvjereni da ćete snositi odgovornost za svoje protupravne rabote.
Protiv sam predloženih članova nadzornog odbora jer su birani od nesposobnih i podobnih, te ne mogu dati dobar rezultat.
Close
Arhiva
Kategorija
Nove objave
Close
Close