Pismo Jandrokoviću: jedna od najvećih sramota Hrvatskog sabora

Poštovani gospodine Jandrokoviću,
Ovaj dopis Vam šaljem nadajući se da će Vam probuditi savjest, ali ga pogotovo šaljem zbog hrvatske i europske javnosti.
Prije 8 dana, na početku zasjedanja Hrvatskog sabora, predložila sam Vam u dobroj namjeri, bez ikakvih kalkulacija, da Hrvatski sabor oda počast 402 ubijene djece u Domovinskome ratu. Iskazati poštovanje i pijetet prema ubijenoj djeci smatram civilizacijskim dostignućem, te uopće nisam u primisli mogla pretpostaviti, da bi iole razumna osoba mogla odbaciti takav prijedlog.
Vaše histerično odbijanje da Hrvatski sabor oda počast ubijenoj djeci, te obrazloženje kako to nije usuglašeno na nekakvom neformalnom tijelu bilo je u potpunosti neobjašnjivo i zastrašujuće.
Od dana odbijanja da iskažete poštovanje ubijenoj djeci bila su još četiri dana zasjedanja Sabora, u kojima sam se iskreno nadala da ćete predložiti odavanja poštovanja i počasti ubijenoj hrvatskoj djeci. Nažalost, Vi to niste učinili.
Jučerašnjem okončanjem rada Hrvatskoga sabora u 2021. godini Hrvatski sabor je propustio obilježiti 30. godišnjicu stradanja 402 hrvatske djece, čime je počinjen jedan od sramotnijih čina u novijoj hrvatskoj povijesti/ povijesti hrvatskog parlamentarizma.
Gospodine Jandrokoviću,
Svi dobronamjerni hrvatski građani, humanisti, obitelji te 402 djece, kao i svi oni izvan hrvatskih granica koji su čuli za ovaj Vaš sramotni čin, ne mogu vjerovati što je Hrvatski sabor pod Vašim vodstvom učinio.
Zar poštovanje nije zaslužilo najmlađe od 402 ubijene djece, šestomjesečna beba Ivan Kljajić, kojeg je otac ranjenog, raznesene glave, nosio u naručju, pokušavajući ga spasiti, ali nije uspio? Taj mali anđeo je ubijen. Hrvatski sabor je Ivanu Kljajiću, te ostaloj ubijenoj djeci morao odati počast, ali i osuditi svaki počinjeni zločin kako se takove neljudske rabote nikada ne bi ponovile.
Jednom ćete morati objasniti motiv zbog kojeg ste zlorabili funkciju predsjednika Sabora i obezvrijedili žrtvu nevine ubijene djece, te povrijedili njihove obitelji.
Gospodine Jandrokoviću, povijest Vam ovo ne će oprostiti!
Karolina Vidović Krišto
Zastupnica
Opis fotografije nije dostupan.
Close
Arhiva
Kategorija
Nove objave
Close
Close