Blaženi kardinal Alojzije Stepinac – simbol bogoljublja, čovjekoljublja i domoljublja

Na današnje Stepinčevo prisjetimo se ključnih životnih principa blaženoga Alojzija. „In Te, Domine, speravi“ – u Tebe se Gospodine uzdam!
U slučaju našega blaženoga Alojzija to je značilo – nikada ne posustati i nikada se umoriti u borbi za Krista, u borbi za pravdu, u borbi za slabe, u borbi za opće dobro.
I 62 godine nakon njegovog odlaska u nebo, njegovi progonitelji još uvijek vladaju njegovom voljenom Hrvatskom, točnije, njegovi progonitelji i njihova djeca. Glavno što čine u Hrvatskoj jest promicati mržnju prema domovini Hrvatskoj.
Laži koje iznose određeni vjerski poglavari, i to putem HRT-a, ostaju bez ikakve reakcije službenih vlasti u Hrvatskoj. Hrvatska televizija ima potrebu intervjuirati patrijarha Porfirija i davati mu prostora da iznosi laži o Stepincu. Taj, pak, Porfirije, pjeva četničke pjesme, o planini Dinari kao srpskoj zemlji, i on je za HRT zanimljiv, ali HRT, kojega mi plaćamo, nema potrebu intervjuirati Esther Gitman, uglednu židovsko-američku povjesničarku, koja je napisala knjigu o Stepincu te dokazala njegovu svetost.
Ovdje treba citirati njemačkog državnika Otta von Bismarcka, koji je rekao „laž može započeti rat, ali istina može zaustavite vojske“.
Laži protiv blaženog Stepinca nas bole i zato se tim lažima trebamo suprotstaviti istinom.
Blaženi Alojzije bi nam u današnjoj situaciji preporučio da ne posustanemo i da ne izgubimo vjeru – vjeru u Boga i vjeru u pobjedu Dobra nad zlom. Doista, Stepinac treba biti inspiracija u promišljanju Hrvatske i u neumornoj borbi za bolju, pravednu i uspješnu Hrvatsku.
Blaženi Alojzije, moli za svoj hrvatski narod!
Close
Arhiva
Kategorija
Nove objave
Close
Close