PLENKOVIĆEVE OBMANE I PADANJE DRONA U ZAGREBU

 

Plenkovićeva vlada preuveličava i izmišlja raznorazne krize kako se ne bi govorilo o njenoj nesposobnosti, korupciji te padu standarda hrvatskih građana
Predsjednik vlade Plenković i nekoliko ministara prošlu su subotu održali konferenciju za medije ispred ostataka srušenog drona na zagrebačkom Jarunu.
Tom prigodom Plenković je osuđivao NATO, Mađarsku, Rumunjsku, Rusiju, a prosječan analitičar mogao je steći dojam da Plenković planira Hrvatsku uvesti u rat, s tim da je bilo nejasno s kim planira zaratiti.
Imati konferenciju za medije na mjestu pada drona apsurdno je, i u neku ruku groteskno. Jer, Plenković i ministri nisu nikakvi istražitelji, i ne trebaju glumiti istražitelje. Nadležnost Vlade RH jest osigurati sigurnost hrvatskih građana i zaštitu hrvatskog zračnog prostora, a upravo o toj ustavnoj zadaći vlade, Plenković na svojoj konferenciji nije prozborio ni riječi.
Kako bi prikrio nesposobnosti ove vlade i njene duboke ogrezlosti u korupciju, Plenković konstantno preuveličava opasnosti i ugroze, koje navodno prijete Hrvatskoj, kako bi hrvatska javnost bila u izvanrednim okolnostima, a kao što je poznato, u izvanrednim okolnostima javnost se ne može baviti redovnim i svakodnevnim problemima i izazovima.
Hrvatska ne može imati utjecaja na to hoće li netko poslati dron ili ispaliti raketu na Hrvatsku, ali Hrvatska može imati adekvatno naoružanje kako bi se zaštitila od takvih možebitnih napadaja.
Ključno pitanje koje postavljam Plenkoviću, koji je šestu godinu predsjednik vlade – zašto Hrvatska nema adekvatnu i efikasnu protuzračnu obranu?
Hrvatska nema dobro opremljenu vojsku, kao što nema ni funkcionirajuće zdravstvo – te ima niz drugih deficita u hrvatskom društvu, i to iz jednostavnog razloga koji se zove: korupcija na najvišim razinama državne vlasti. I upravo kako se ne bi govorilo o ogrezloj korupciji u njegovoj vladi, Plenković i njegovi korumpirani mediji stvaraju privid da se rat ne odvija u Ukrajini, već u Hrvatskoj. Tako je danas jedan od najlojalnijih podupiratelja Plenkovićeve korupcije, Jutarnji list, prvih trinaest stranica posvetio Ukrajini i padu drona.
Taj Plenkovićev pristup svjedoči o udruženom pothvatu glavnih političkih čimbenika u Hrvatskoj, da uz pomoć medija i pravosuđa onemoguće bilo kakav demokratski život u Hrvatskoj, te da hrvatski građani budu građani drugog reda u EU, kojima će biti uskraćeno pravo na informaciju i pravo na političko djelovanje, i, ono što je posebno opasno, kojima će biti nametnuta lažna teza da se protiv korupcije i nepravde ne može boriti, te da se Hrvati moraju pomiriti s obespravljenošću i siromaštvom.
Jer, slijedeće činjenice govore da je Hrvatska bogata država, ali da razina korupcije, koju provode HDZ-SDP i njihovi poslušnici, od hrvatskih građana čini siromašne ljude, a hrvatsku državu bespomoćnom i nefunkcionalnom.
RH je samo za Uljanik platila oko 6 milijardi kuna, prilikom privatizacije Croatia osiguranja oštećena je za 3,45 milijardi kuna, u aferi vjetropark Krš-Pađene bit će oštećena za 2 milijarde kuna, u slučaju Brodotrogir je oštećena za 380 milijuna kuna, u aferi BORG za milijardu kuna, u slučaju CERP za 104 milijuna kuna.
Tomu valja pridodati način na koji je organizirana javna nabava u Hrvatskoj – a u slučaju bivše ministrice Žalac vidjeli smo da pojedini ministri vrše nabavu i po 400% višoj cijeni, to znači, umjesto softwarea od 2,9 milijuna kuna, ministarstvo je platilo 13 milijuna kuna!!
Kad sagledamo gore navedene iznose te način kako se vrši javna nabava, onda je svakomu jasno da bi Hrvatska bila potpuno drugačija država po uređenju i blagostanja kada ne bi bilo ovakve korupcije.
Kada ne bi bilo ovakve korupcije, mi bismo imali zračnu obranu i organiziranu vojsku, dobro i funkcionalno zdravstvo, kvalitetno obrazovanje te odlične uvjete za razvoj gospodarstva. Hrvatska bi jednostavno bila država zadovoljnih ljudi u koju bi se Hrvati vraćali a ne odseljavali.
Predsjednik vlade Plenković, SDP i HDZ, mediji i pravosuđe trebaju biti svjesni da se svaka laž kad-tad razotkrije, te da izmišljanje kriza, i sustavno prikrivanje drske i bezobzirne korupcije ne će moći trajati u nedogled.
Vrijeme polaganja računa će sigurno doći, jer hrvatski građani su politički pismeni, i kao kroz svoju bogatu i dugu povijest znat će se osloboditi nedemokratskih, protuslobodarskih i korumpiranih struktura.
Karolina Vidović Krišto
Zastupnica
Close
Arhiva
Kategorija
Nove objave
Close
Close