MORA SE UTVRDITI LEGALNOST ENORMNOG BOGATSTVA POJEDINIH SUDACA

https://fb.watch/gfBQ1959zQ/

 

 

Dame i gospodo,
ovih dana doznali smo da je ogroman dio hrvatskih sudaca odbio popuniti informativni formular koji je od njih zatražio predsjednik Vrhovnog suda Radovan Dobronić.
Dakle, povjerenje hrvatskih građana u te suce na razini je statističke pogreške, što će reći, ispod 10%, a međunarodne institucije, od Europske komisije do World Economic Foruma, kvalificiraju hrvatsko pravosuđe kao jedno od najgorih u EU. I unatoč toj činjenici, hrvatsko sudstvo pokazuje neviđenu drskost i bahatost.
Potpuno je jasno tko je glavni krivac za ključne probleme u Državi Hrvatskoj, on se zove hrvatsko pravosuđe. Ovdje napominjem da nisu krivi samo suci, već, naravno, i DORH, ključne političke strukture, te main-stream-mediji. Ali sad su tema suci. Jer sudstvo, koje bi trebalo biti uzor svim drugima u hrvatskom društvu, oholo odbija minimum transparentnosti u svome radu.
Hrvatski suci kažu – „mi možemo što hoćemo, i nitko nam ništa ne može“. I doista, hrvatski se suci po ovom pitanju pozivaju čak i na zaštitu osobnih podataka – zamislite koje drskosti.
Upravo hrvatski sudovi asistiraju lihvarskim agencijama i bankama pri pljačkanju i obespravljivanju hrvatskih građana, dopuštajući kršenje njihovih prava i zaštite njihovih podataka. Pri tomu sudovi ne krše samo hrvatske zakone, već i uredbu EU, poznatiju kao GDPR.
Ali kao i hrvatska politička vrhuška, tako i dobar dio hrvatskih sudaca može ostati i opstati na svojim funkcijama ukoliko primjena hrvatskih zakona i dalje bude suspendirana, a transparentnost i jednakost izbrisani iz hrvatskog rječnika, kao što je to slučaj u današnjoj Hrvatskoj.
Hrvatska javnost traži odgovore:
Kako predsjednik Ustavnog suda, Miroslav Šeparović, može objasniti svoje bogatstvo koje javno iznosi u svojoj imovinskoj kartici, te uz nekretninsko bogatstvo navodi i deset milijuna kuna uštede?
Plenkovićeva vlada već duže od godinu dana krši Ustav i ne odgovara mi na moje zastupničko pitanje – koliki je iznos Šeparovićev ured uprihodio od državnih tvrtki?
Riječ je o javnom podatku kojeg je vlada dužna sama od sebe objaviti, a na odgovaranje na zastupnička pitanja obvezuje je Ustav i Poslovnik Hrvatskog sabora.
I tu dolazimo do ključnog problema: Plenković krši Ustav kako bi zaštitio predsjednika Ustavnog suda u njegovom sumnjivom bogatstvu, a posao Ustavnog suda jest da spriječi kršenje Ustava. Ovo se zove zatvoreni krug korupcije i zlouporaba!
Slična je situacija s Visokom kaznenim sudom i predsjednikom Županijskog suda u Rijeci, Veljkom Miškulinom.
U Visokom kaznenom sudu predsjednik tog suda, izvjesni Željko Horvatović, u presudi generalu Branimiru Glavašu ustvrdio je da je do međunarodnog priznanja Hrvatske jedina legalna vojna formacija bila JNA. Molim vas lijepo, za suca Horvatovića odluke Hrvatskog Sabora i referendum hrvatskih građana ne postoje. Takav bi čovjek u Izraelu ili SAD-u bio u zatvoru zbog tih protu-razumskih konstatacija, a kod nas on kroji pravdu ili nepravdu.
Njegov kolega na tom sudu, Ivan Turudić vozi auto vrijedan više od milijun kuna i kaže da je njegov znatno skromniji auto na servisu, te da je taj luksuzni dobio kao zamjenu. Doista, taj Turudić misli da je hrvatska javnost pala s marsa i vjeruje tim neuvjerljivim bajkama.
A predsjednik Županijskog suda u Rijeci, Veljko Miškulin, javno se naslikava s kontroverznim i dubioznim poduzetnikom Mirkom Pavičićem i kontroverznim Slavkom Linićem, kojima omogućava sudsku zaštitu. Taj Miškulin ima nevjerojatno bogatstvo, a cijeli radni vijek je u državnoj službi.
Dame i gospodo, de-korumpiranje pravosuđa je preduvjet bilo kakovog društvenog napretka i promjena koje su Hrvatskoj prijeko potrebne. Prethodno je, pak, potrebno ukloniti kreatore današnjeg pravosudnog stanja u Hrvatskoj, a to su HDZ i SDP te njihovi poslušnici.
Jer, samo uređena Hrvatska može biti i uspješna Hrvatska. Hrvatska mora uspostaviti vladavinu prava i jednakosti svih građana pred zakonom. To je naša obaveza prema žrtvama palim za hrvatsku slobodu, ali i obveza prema našoj djeci. I zato ćemo i uspjeti. Hrvatska će biti uređena i sređena – i nikakovi korumpirani, polupismeni suci, i nemoralni i nesposobni političari neće nas u ostvarenju tog cilja spriječiti.

 

 

Close
Arhiva
Kategorija
Nove objave
Close
Close