PROJEKT KUPARI SU PRIMJER VLADINOG ŠTETNOG UPRAVLJANJA HRVATSKOM VRIJEDNOM IMOVINOM

 

Poštovani gospodine Plenkoviću,
Molim Vas da mi se dostavi ugovor o koncesiji, između RH i Avenue ulaganja, za hotelski kompleks u Kuparima.
Dosad javno poznati detalji tog ugovora navode na zaključak da je riječ o iznimno štetnom ugovoru za Republiku Hrvatsku i njene građane.
Ukoliko je točno da koncesijska naknada, za kompleks od 130 tisuća m2 na dubrovačkom primorju izravno uz more, iznosi 0,84 kuna mjesečno po kvadratu, onda je nesporno riječ o ogromnoj šteti koja je počinjena hrvatskim poreznim obveznicima, ali i o nedvojbenom kaznenom djelu.
Isto tako je u potpunosti nejasno zašto ugovor još nije raskinut, s obzirom na to da je potpisan još prije šest godina, a projekt niti je izgrađen, štoviše, realizacija projekta nije niti započela.
Davanje nacionalne imovine u bescjenje, s ciljem da se,nanoseći štetu hrvatskim poreznim obveznicima, omogući pojedinim osobama ili tvrtkama nepripadajuća visoka zarada, jest otvoreni kriminal.
Usto treba dodati da sama ne-realizacija projekta na tako atraktivnoj lokaciji predstavlja dodatnu štetu Dubrovačkom, ali i Hrvatskom turizmu u cjelini, jer bi stavljanje kompleksa Kupari u funkciju, bio bitan iskorak za hrvatski turizam, koji bi isto tako rezultirao otvaranjem stotina novih radnih mjesta.
Stoga se slučaj koncesijskog ugovora za projekt Kupari mora u potpunosti rasvjetliti, možebitne nepravilnosti moraju biti ispravljene, a odgovorni moraju snositi zakonske posljedice.
S poštovanjem,
Karolina Vidović Krišto
Zastupnica
Close
Arhiva
Kategorija
Nove objave
Close
Close