PRIJETNJA MINISTRICI TRAMIŠAK DOKAZ JE OGREZLOSTI U KORUPCIJU PLENKOVIĆA I NJEGOVE VLADE

 

 

Premijer Plenković i ministar Božinović moraju se odmah očitovati o navodnom mafijaškom djelovanju savjetnika predsjednika Vlade Plenkovića
Informacija koju je jučer objavio tjednik Nacional, po kojoj je članici Vlade Republike Hrvatske, ministrici EU fondova Nataši Tramišak, izrečena prijetnja, a koju je ministrica djelomično potvrdila u tiskovini Jutarnji list, predstavlja dokaz ogrezlosti u korupciju i protuhrvatsku rabotu Plenkovića i njegove vlade.
Prijetiti ministrici zato što pokušava djelovati po Zakonu, i to u ministarstvu koje je po europskom tužiteljstvu vodila korumpirana prethodnica Gabrijela Žalac, dokazuje da Hrvatskom ne vladaju legalna tijela, kako propisuju Ustav i Zakon, već neformalne skupine, a Plenković je očigledno dio tih skupina.
Prije nekoliko tjedana hrvatska policija je privodila ljude zato što su na socijalnim mrežama pozivali da se jajima gađa premijera Plenkovića. Inače, riječ je bila o umirovljeniku od 72 godine. U slučaju ministrice Tramišak špekulira se da je prijetnju izrekao posebni savjetnik premijera Zvonimir Savić, i to na način: „Provući ćemo te kroz blato!“, uz konstataciju da je ovo mafijaški rječnik, a ne rječnik akademski obrazovane osobe i državnog službenika. Ovo je prijetnja službenoj osobi, što ministrica svakako jest, ali i ugroza ustavnog poretka. Zašto policija nije već djelovala?
Predsjednik Vlade Plenković te ministar unutarnjih poslova Davor Božinović moraju odgovoriti na sljedeća pitanja:
1. Tko u Hrvatskoj ima tu protuzakonitu moć da nekoga može medijski kompromitirati, to jest, najaviti da će nekoga provući kroz blato? Znači li to da su hrvatski mediji pod takvom kontrolom te da su spremni po nečijem nalogu nekoga blatiti, klevetati ili ucjenjivati?
2. Ministarstvo EU fondova koje je u Europi postalo poznato jer je ministrica tog ministarstva Gabrijela Žalac uhićena zbog namještanja natječaja plaćajući software 4 puta više nego što je njegova tržišna vrijednost, ima posebnog savjetnika Zvonimira Savića koji je uz posao savjetnika u ministarstvu istovremeno i posebni savjetnik premijera Plenkovića. Gospodin Savić je jedini kontinuitet u tom ministarstvu s obzirom na to da su se ministri mijenjali, a gospodin Savić je ostajao na duploj funkciji posebnog savjetnika ministra i predsjednika Vlade. Nije potrebno biti posebni analitičar kako bi se zaključilo da ova neobična konstelacija, u kojoj premijerov savjetnik ima angažman u jednom ministarstvu, znači da je on stvarni ministar jer djeluje u ime premijera. Pravosudna tijela i policija moraju rasvijetliti ulogu gospodina Savića i premijera Plenkovića u ovom slučaju.
Predsjednik Vlade Plenković i ministar unutarnjih poslova Božinović već su morali javno stati pred hrvatsku javnost i razjasniti gore navedena događanja. Nedvojbeno je, međutim, da se korumpirani vladin sustav počinje međusobno razračunavati, a hrvatski građani su, nažalost, samo promatrači sukoba vladajućih struktura koje plaćaju, a koje ih obespravljuju i osiromašuju.
Andrej Plenković i Davor Božinović i svi ostali akteri korumpirane političko-pravosudno-medijske strukture trebaju znati da svakoj nepravdi dođe kraj.
Moj doprinos stvaranju pravednije i bolje Hrvatske bit će inzistiranje da se ova afera do kraja rasvijetli.
Karolina Vidović Krišto
Zastupnica
Close
Arhiva
Kategorija
Nove objave
Close
Close